Neusspoeler van kunstof, nieuw, verpakt, nu laatste stukken 7€ p.s.

Artsen bevelen verfrissende en aangename neushygiëne aan.
Bij hooikoorts of allergie, maar ook bij verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en verstopte neus, is een neusspoeling met lauw water en zout de ideale oplossing. Dit is een eenvoudige en plezierige handeling zonder bijwerkingen, die onbeperkt kan worden toegepast. Het reinigt de neus en verhoogt de weerstand van de slijmvliezen tegen virussen en bacteriën.
Een neusspoeling is een goede preventie en behandeling van een aantal aandoeningen van de neus en luchtwegen zoals verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en allergie.

Koud zoet water irriteert de slijmvliezen. Daarom moet het water voor de neusspoeling iets gezouten zijn en dezelfde temperatuur hebben als het lichaam. Lichaamsvocht bevat 0,9 % zout. Dat is ong. 3 gr. zout (een afgestreken theelepel) voor 3 dl. water in de Rhino Horn.
Kook het water eerst als je niet zeker bent van de kwaliteit van het water.
1. Doe een afgestreken theelepel zout (= 3 gr.) in het kannetje. Neem gewoon keukenzout, geen zout met kruiden.
2. Vul het kannetje met lauwwarm water. Schud het kannetje zodat het zout helemaal oplost.
3. Steek de tuit in het neusgat wat het meest open is doe dit vanaf de zijkant en niet van voren- en druk iets zodat het neusgat goed om de tuit sluit.
4. Adem door de mond. Je kunt niet door de neus ademen wanneer er water doorheen loopt.
5. Buig met een rechte rug naar voren zodat je hoofd boven de wastafel komt. Buig je hoofd naar voren zodat je kin bijna tegen je borstbeen aan zit. Je kin moet niet naar voren wijzen.
6. Draai je hoofd en kijk naar opzij, je kin is nog steeds bijna tegen je borstbeen aan. Het water gaat nu het ene neusgat in en loopt er door het andere weer uit.
7. Als ongeveer de helft van het water doorgespoeld is, til je je hoofd op en neem je de Rhino Horn weg. Er komt dan wat water uit de neus. Door het ene neusgat dicht te drukken en voorzichtig te snuiten komt al het water er uit. Doe hetzelfde met het andere neusgat. Pas op dat je niet zo hard snuit dat je oren gaan ploppen.
8. De rest van het water giet je nu door het andere neusgat.
Al het water moet er uit
Zorg ervoor dat na de neusspoeling al het water uit de neus en voorhoofdsholtes komt. Het is niet goed voor de slijmvliezen als er water in blijft zitten, vooral s winters niet. Zo krijg je eventueel achtergebleven water eruit:
9. Buig je hoofd naar voren en draai het naar de ene kant. Druk het onderste neusgat met een vinger dicht en snuit voorzichtig door het bovenste neusgat. Je kunt een papieren zakdoek voor je neus houden.
10. Draai je hoofd terug, kijk naar beneden en snuit hetzelfde neusgat. Je snuit een paar keer in elke houding.
11. Doe hetzelfde aan de andere kant. Zo nodig kun je de hele procedure meerdere keren doen.
12. Als laatste sta je rechtop en adem je door elk neusgat afzonderlijk wat sneller in en uit om de neus te drogen. Als je yoga doet, kun je na de neusspoeling op je hoofd gaan staan of de blaasbalg doen.
Reiniging van de Rhino Horn
Na gebruik spoel je de Rhino Horn, laat al het water er uit lopen en droog hem. Virussen en bacteriën kunnen niet op droog plastic leven. Na het drogen zijn er alleen die virussen en bacteriën die er normaal gesproken in de lucht aanwezig zijn.

 

Sorteer op
Sorteer op

Beoordeel ons of zie onze REVIEWS opReviews - Safari in Africa

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2021 kiralunafei | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel